Ugala mängib «Mee hinda» täna õhtul Brüsselis

Margus Haav
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ugala lavastuses vaadatakse vabastava huumoriga maailma mesitaru sees ja sellest väljaspool.
Ugala lavastuses vaadatakse vabastava huumoriga maailma mesitaru sees ja sellest väljaspool. Foto: Jaanus Laagriküll

Ugala teatri lavastust «Mee hind» näeb täna, 15. veebruaril kell 18 Brüsselis Auderghemi kultuurikeskuse laval. Kõik piletid etendusele on välja müüdud.

Ott Aardami autorilavastuse kutsus külla Brüsseli Eesti Selts. Tegemist on sealsete eestlaste ühinguga, kes tegutseb juba aastaid väga aktiivselt eesti kultuuri importijana. Nende kutsel on Brüsselis käinud mitu Eesti teatrit, samuti paljud kirjanikud ja muusikud. «Mee hind» on eesti lavastaja ja näitekirjaniku Ott Aardami kolmas autoriteos. Lavastus räägib eestlaseks olemisest tänapäeva maailmas. Olukorras, kus päris asju jääb aina vähemaks ja isegi mesitarusid tehakse vahtplastist, saab aina olulisemaks kontakt teise inimesega. Aga kellega kontakteeruda, kui inimesi enam su ümber ei ole. «Mee hind» valiti 2012. aastal Balti teatrifestivalil parimaks lavastuseks. Brüsseli külalisetenduse puhul on Ott Aardami sõnul kõige huvitavam see, kuidas hakkab ääremaa elust rääkiv lavastus kõlama Euroopa südames.

Laval on tähtsal kohal ehtsad mesilastarud. Need ei puudu ka Brüsseli külalisetenduselt. Lavastuse «Mee hind» kunstnik on Kaarel Eelma ja muusikaline kujundaja Ivar Põllu (Tartu Uus Teater). Mängivad Tanel Ingi, Meelis Rämmeld, Aarne Soro ja Martin Mill. Ugala teater külastab Brüsselit teist korda. Möödunud kevadel etendus Brüsselis ja Luxembourgis Oleg Titovi lastelavastus «Suur maalritöö».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles