Viljandi koolitulistamisest kirjutati raamat

Margus Haav
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljandi koolitulistamisest kirjutati juba mahukas raamat.
Viljandi koolitulistamisest kirjutati juba mahukas raamat. Foto: INTEGRALOOGIA INSTITUUT

Integraloogia Instituudi kirjastus andis välja 286-leheküljelise raamatu «Tulistamine Viljandi koolis: miks, kelle traagika, kes vastutab, mida teha?». Raamatu  autor on Jakob Saks.

Raamatu tutvustuses kirjutab autor, et Paalalinna koolis toimunud traagiline sündmus puudutas tahes või tahtmata, otseselt või kaudselt meid kõiki. Meil on nüüd kohustus analüüsida toimunut, püüda selgusele jõuda selle tegelikes süvapõhjustes, et tulevikus ära hoida selle kordumist veel mõnes koolis. Pärast seda vahejuhtumit ei saa Eesti kool olla enam endine, samuti suhtumine koolivägivalda. See pidi raputama ärkvele kasvatus- ja haridussüsteemi tervikuna ning kogu ühiskonna. See sündmus saab avada täiesti uue etapi Eesti kasvatus- ja haridusvaldkonnas, muidugi juhul kui selline valik tehakse. Ja selle uue etapi sissejuhatuseks võib pidada süsteemset vastuste otsimist põhiküsimustele – mis on koolivägivalla süvapõhjused ja kuidas neid kõrvaldada – tagajärgedega võitlemise asemel. Saks kinnitab, et raamat on autoripoolne panus nendele põhiküsimustele vastuste otsimisel ja leidmisel.
 
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles