Viljandist võrsunud mehed said suure preemia

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andrus Kõresaar (vasakul) ja Raivo Kotov auhinnaga
Andrus Kõresaar (vasakul) ja Raivo Kotov auhinnaga Foto: Toomas Tatar / Postimees

President Toomas Hendrik Ilves kuulutas Eesti arhitektide liidu üldkogul noore arhitekti preemia laureaatideks arhitektuuribüroo KOKO arhitektid Raivo Kotovi ja Andrus Kõresaare. Mõlemad on sündinud ja õppinud Viljandis.

Žürii tõstis esile Kotovi ja Kõresaare loomingulisust, stabiilsust ja tulemuslikkust. KOKO on tuntust kogunud eelkõige keerukate hoonete rekonstrueerimisega. Nende tuntumate tööde hulka kuuluvad Fahle maja, Rotermanni kvartali laudsepatöökoda, lennusadam, NUKU muuseum, Suurgildi hoone, Metro Plaza, Tallinna teletorn, sünagoog ja Georg Ots Spa hotell. 2013. aastal said KOKO arhitektid Euroopa Liidu ja Euroopa Nostra kultuuripärandi kõrgeima auhinna lennusadama angaaride taastamise eest.

President Toomas Hendrik Ilves ütles, et noortele arhitektidele antav preemia on preemia loovusele ning vabale ja julgele mõttele. Tema sõnul peab arhitektil lisaks loomisjulgusele olema julgust ja jõudu oma ideede ja loomingu eest seista. Riigipea kutsus Eesti pealinnas avatud pilguga ringi vaatama.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles