Valuoja vool haarab lugeja kaasa

Tiina Sarv
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kalli Kuhi, ühes käes Lauri Sommeri «Sealpool sood» ja teises Kusta Toome «Otsijad» – ainuke Toome raamat Viljandi raamatukogus.
Kalli Kuhi, ühes käes Lauri Sommeri «Sealpool sood» ja teises Kusta Toome «Otsijad» – ainuke Toome raamat Viljandi raamatukogus. Foto: Tiina Sarv / Sakala

Lauri Sommeri Viljandi-teemaline «Sealpool sood» meeldis mulle nagu kõik teisedki tema raamatud ja olin rõõmus, kui neil päevil selgus, et ta kandideerib sellega kultuurkapitali kirjandusauhinnale.

Olin juba mõnda aega palunud Kalli Kuhil Viljandi raamatukogust Lauri Sommeri teose kohta midagi kirjutada, sest ta oli sellest mulle rääkinud väga ilusasti ja huvitavalt. Kui sa oled aga tagasihoidlik ja enesekriitiline, pole kirjutamine nii lihtne. Lõpuks leppisime kokku, et ajame juttu ja tähendan üles selle, mis meie vestlusest koorub.

Kui ma teisipäeva õhtul raamatukokku läksin, oli Kalli välja pannud kõik Lauri Sommeri raamatud ja ka ühe vana Kusta Toome raamatu – sellest mehest kirjutab Sommer oma raamatus väga emotsionaalselt ja suure kaasaelamisega. Väikesel laual olid mandariinid ja teetassid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles