Kakskümmend aastat tantsitajaid

Üllar Priks
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Bändimeestel sai elektripillidest kõrini. Günfi liikmed vahetasid süntesaatori ja basskitarri akordioni ja kontrabassi vastu.
Bändimeestel sai elektripillidest kõrini. Günfi liikmed vahetasid süntesaatori ja basskitarri akordioni ja kontrabassi vastu. Foto: Erakogu

Kakskümmend aastat tagasi tuli Günfi eestvedaja Ivar Lugima mõttele panna maakonna bändid omavahel mõõtu võtma. Ta ei osanud aga lootagi, et see ettevõtmine kujuneb üheks Viljandi kultuurimaja populaarsemaks muusikaürituseks.

Täismajaga tantsumaratone peeti ühe jutiga 2010. aastani. Siis läks kultuurimaja remonti. Järgnes paar aastat vaikust ning seejärel üritati muusikuid kokku tuua väiksemas vormis Karksi kultuurikeskuses ja Viiratsi rahvamajas.

Pärast remonti nimetati Viljandi kultuurimaja Sakala keskuseks ning kui direktor Jaanus Kukk töötajad värske ilme saanud ruumes kokku kutsus ja neilt teada soovis, milliste tegemistega kindlasti jätkata tuleks, vastasid kõik justkui kokkulepitult: bändide päevaga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles