Minister andis tublile Võhma perele maasika

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peter Wüthrich
Peter Wüthrich Foto: Elmo Riig / Sakala

Reedel andis siseminister Hanno Pevkur üle regionaalarengu auhinnad, millega tunnustatakse paremaid regionaalarengut toetavaid algatusi. Regionaalmaasika pälvisid üheksa ettevõtmise initsiaatorid.

Ühe nendest ulatas minister mittetulundusühingu Sinule eestvedajatele Elke ja Peter Wüthrichile.

Võhmas küünlavabriku käivitanud pere loodud mittetulundusühing aitab korraldada vaba aja üritusi ja parandada riskirühma kuuluvate inimeste elamistingimusi. Viimane näide on vanaemade ühiskodu loomine.

Siseministri sõnul võib auhinna saanuid vaadates öelda, et nad on tõelised oma kodukoha patrioodid. «Nad annavad oma hoolimise ja ettevõtlikkusega piirkonna arengule hoogu juurde ja nii mõnigi auhinnatud ettevõtmine on saanud oma regiooni kaubamärgiks ja visiitkaardiks,» lausus Hanno Pevkur.

Jaanuaris välja kuulutatud «Regionaalmaasika» võistluse kandidaatideks sai esitada nii riigi- ja kohalike omavalitsuste asutusi kui füüsilisi ja juriidilisi isikuid. Konkursile laekus 35 ettepanekut. Siseministri moodustatud komisjon valis välja üheksa väljapaistvamat algatust, mille eestvedajaid tunnustati Rita Randmaa tehtud keraamiliste maasikatega.

Siseministeerium andis regionaalarengu auhindu teist korda ja sellega tunnustati algatusi, millel on oluline mõju piirkondade arengule ning nende eripära säilimisele ja tutvustamisele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles