Folk pakub piire nihutavaid esinejaid

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

23. Viljandi pärimusmuusika festival avalikustas esimesed artistid, kes tulevad suvel esinema. Lavale astuvad viiulimuusika piire kompav Casey Driessen Ameerika Ühendriikidest, Warsaw Village Band Poolast, soomlaste Frigg ning Lo Còr De La Plana ja Acid Arab Prantsusmaalt.

Viljandi pärimusmuusika festivali programmipealiku Tarmo Noormaa sõnul esindavad esimesena väljakuulutatud artistid hästi neid suundasid, mis festivali teemat valides eesmärgiks võetud sai. Tänavuse festivali teema «Vabadus» on inspireeritud hetkeolukorrast pärimusmuusikas ja maailmas toimuvast üldisemalt.

«Oleme seekord esinejaid valinud loomingu- ja tõlgendamisvabaduse printsiipe silmas pidades või siis otsinud artiste, kes oma tegevusega kaitsevad õigust vabadusele,» selgitas Noormaa. «Nii köitis mind näiteks poolakate Warsaw Village Bandi sünnilugu: ansambel loodi vastureaktsioonina traditsioonipuristide väiklusele Poola muusikaareenil ja bändi liikmete arvates võrdub loomingu piiramine inimväärikuse kaotusega.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles