Anu Ennok ei jäänud oma mänguga sugugi rahule

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anu Ennok
Anu Ennok Foto: Tairo Lutter / Postimees

Euroopa naiste meistrite liigas algavad play-off-mängud, kahjuks eestlannadele seal kaasa elada ei õnnestu.

Üle hulga aja oli tänavu eestlanna meistrite liigas siiski kaasa mängimas: alagrupiturniiril lõi kaasa Soome naiste võrkpalli valitseja Salo Viesti, kelle nurgaründaja on Viljandist pärit Anu Ennok.

Salo LP Viesti tegi Euroopa meistrite liiga alagrupiturniiri viimases voorus jaanuari lõpul oma parima esituse, kuid sellest jäi esimese võidu noppimiseks väheseks. Tugevale Itaalia klubile Busto Arizio jäädi alla 2:3. Seega lõpetas meistrite liigas debüteerinud Salo naiskond alagrupi viimasena, kahe napi kaotuse eest kirjutati tabelisse kokkuvõttes kaks punkti. Kõik ülejäänud kolm sellesse alagruppi kuulunud naiskonda jõudsid kohamängudele.

Salo naiskonna viljandlannast nurgaründaja rääkis volley.ee-le, milliseid tundeid meistrite liigas osalemine tekitas ning kuidas uue kogemusega rahule jääda.

Kuidas naiskonna mäng tugevas sarjas välja tuli? Mille poolest on tippnaiskonnad teist üle?

Mängisime iga mäng veidi paremini, vaid see õnnetu kordusmäng Saksa klubiga jättis kehvemapoolse tunde. Meie erinevus teistega tuleneb sellest, et kui raske olukord, siis vahetuste võimalusi on vähe, eriti sidemängija osas – pole võrdväärset pingilt võtta. Samas võib vastastel ka vahetusest mängu sekkuv sidemängija võidu koju tuua.

Lõpu poole oli eesmärk ikkagi CEV Cupi mängudele saada. Selleks vajasime Itaalia klubi vastu võitu, ühest punktist jäi paraku väheks. Mäng oli aga ilmselt meie meistrite liiga parim esitus.

Milliseks hindavad klubi juhid saavutatud tulemusi?

Meiega jäädi rahule. Näitasime, et suudame mängida hästi ja oleme selle liiga väärilised. Komplimente on tulnud ka teiste tiimide treeneritelt ja alahinnata ei saanud meid ükski naiskond.

Kuidas jäid rahule oma panusega?

Enda mängu kohta võiks öelda, et oli üks suur pettumus ja ühtegi mängu, millega ma ise rahule oleks jäänud, polnudki. Meie sidemängija usaldas mulle ainult kaugeid ja raskeid palle, mis tegi mängu natuke raskeks ja kokkuvõttes ei saa tulemusega üldse rahul olla. Eks sellest vahest õpin ka midagi.

Millised on naiskonna plaanid järgmiseks hooajaks?

Järgmise aasta kohta ei oska veel öelda, eks see sõltu esmalt sellest, kas õnnestub seitsmes Soome meistri tiitel võita. Meistrite liigas osalemine sõltub ka sellest, millised on klubi rahaseisud.

Kuidas võtta meistrite liigas osalemise kogemus kokku?

Kahju, et ei suutnud oma parimat mängu näidata, et ka võite võtta. Lähedal muidugi olime...

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles