Viljandi klubi sportlane on osaline aastapreemias

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gregor Eevardi
Gregor Eevardi Foto: Algo Kuus

Eesti spordi nõukogu ettepanekul kinnitas vabariigi valitsus, et tänavused riiklikud spordi elutööpreemiad lähevad Enn Tasalainile ja Jaak Uudmäele.

Enn Tasalaini tunnustatakse pikaajalise ja tulemusliku töö eest Eesti spordielu arendamisel ja korraldamisel, Jaak Uudmäed silmapaistvate saavutuste eest tippsportlasena kergejõustikus ja pikaajalise tegevuse eest spordi arendamisel.

Kuue riikliku spordi aastapreemia saaja seas on Viljandimaa veemotospordiklubi Nord liige Gregor Eevardi, kes koos Rasmus Haugasmägiga pälvis selle Eesti veemoto koondise liikmena kuldmedalite võitmise eest Euroopa ja maailmameistrivõistlustel.

Riikliku spordi aastapreemia saavad:

• Rasmus Mägi - hõbemedali võitmise eest 400 m tõkkejooksus kergejõustiku Euroopa meistrivõistlustel 2014. aastal
• kergejõustikutreenerite kollektiiv Anne ja Taivo Mägi tulemusliku töö eest treenerina Rasmus Mägi ettevalmistamisel kergejõustiku Euroopa meistrivõistlusteks 2014. aastal
• Eesti epeenaiskonna liikmed Julia Beljajeva, Irina Embrich, Erika Kirpu ja Kristina Kuusk võistkondliku hõbemedali võitmise eest vehklemise maailmameistrivõistlustel 2014. aastal
• Eesti veemoto koondise liikmed Rasmus Haugasmägi ja Gregor Eevard kuldmedalite võitmise eest veemoto Euroopa ja maailmameistrivõistlustel 2014. aastal
• Kaarel Zilmer silmapaistva ja tulemusliku tegevuse eest liikumisharrastuse populariseerimisel ja edendamisel Eestis ning veebilehekülje «Suusatades...» loomise ja arendamise eest
• Aivo Normak silmapaistva ja tulemusliku tegevuse eest liikumisharrastuse edendamisel projekti «Liikumisaasta 2014» juhina.

Elutöö preemia määratakse isikule, kelle aastatepikkune panus Eesti sporti on pälvinud avalikkuse kõrge hinnangu ja kelle kogu elutöö on olnud eeskujuks noorele põlvkonnale. Elutöö preemia suurus on 40 000 eurot, igal aastal määratakse kaks elutöö preemiat.

Aastapreemia määramisel arvestatakse möödunud kalendriaasta jooksul saavutatud sportlikke tulemusi, edukat treeneritööd, tulemuslikkust sporditöö korraldamisel, panust spordi propageerimisse, spordipedagoogikasse või sporditeadusse. Aastapreemia suurus on 9600 eurot, igal aastal määratakse kuus aastapreemiat.

Riigi spordipreemiad antakse laureaatidele 23. veebruaril Tartu ülikooli aulas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles