Viljandi otsis ammuse sõpruslinnaga uut koostööd

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valmiera teater
Valmiera teater Foto: Elmo Riig / Sakala

Teisipäeval Lätis kohtunud Viljandi ja Valmiera linnapead otsisid ühiselt uusi koostöövõimalusi ning avaldasid ka soovi ammuseid sõprussidemeid elavadada.

Valmiera linnapea Jānis Baiks ja Viljandi linnapea Ando Kiviberg arutasid kohtumisel võimalusi kahe kauaaegse sõpruslinna suhete edasiseks arendamiseks. «Viljandit ja Valmierat lahutab vaevalt 100 kilomeetrit. Oleme sõpruslinnad ja hansalinnad ning olgugi, et Valmiera on meist mõnevõrra suurem, on meil sarnased rõõmud ja mured,» leidis Kiviberg.

Tema hinnangul võiksid linnad teha koos palju rohkem, eriti mis puudutab kultuuri ja hariduse valdkonda. «Peaaegu igale meie linnas tegutsevale asutusele on Valmieral vastu panna partner. Tean ka seda, et meie teatrid on teinud kunagi väga tihedat koostööd,» rääkis Viljandi linnapea.

Ta lisas, et linnapeade kohtumisel räägiti ka võimalusest oma piirkonda ühiselt turundada. «Viljandi linn ja maakond on Põhja-Lätis kindlasti atraktiivne turismisihtkoht. Sama kehtib Valmiera, Vidzeme maakonna ja Lõuna-Eesti turistide kohta,» oli Kiviberg kindel.

Samaaegselt linnapeade kohtumisega istusid ühe laua taha ka kahe linna ametnikud, et arutada konkreetseid koostööprojekte. Linnavalitsuse avalike suhete ja turismiameti juhataja Johan-Kristjan Konovalovi sõnul räägiti peamiselt kahte linna ümbritseva looduskeskkonna paremast sidumisest õppe- ja puhketegevustega.

«Näeme suurt potentsiaali Viljandi järve ja Gauja jõe oru loodusliku keskkonna paremas ära kasutamises. Arutasime näiteks seda, et meie matkarajad võiksid olla paremini märgistatud ja nende ääres võiks olla loodud võimalused loodusturismi ja miks mitte ka loodusõppe tarvis. Ühiselt saaks arendada eesti ja lätikeelseid trüki- ja interaktiivseid materjale täiskasvanutele ja õppuritele,» selgitas Konovalov.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles