Politsei leidis redutanud tüdruku üles

Aivar Aotäht
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kodust ja koolist putku pannud 12-aastane Halliste tüdruk, kelle lugu eilne Sakala kajastas, on eilsest taas täiskasvanute pilgu all.

Politsei pressiesindaja Kerly Peitel ütles, et politsei leidis tüdruku Viljandis Valuoja orus, kus ta parasjagu viibis oma tuttavate seltsis.

«Laps viidi politseimajja, et temaga natuke rääkida. Sotsiaaltöötajaga lepiti kokku, et esiti viiakse ta kinnisesse raviasutusse,» lisas Peitel.

Halliste vallavanem Ene Maaten avaldas heameelt, et tüdruk on nüüd turvalises keskkonnas. «Loodame, et me kõik koos saame aidata lapse normaalsele elule,» lisas ta.

Nagu eilne Sakala kirjutas, olid tüdruku pere ja omavalitsus mures, sest laps lahkus kodunt ning redutas juba ligikaudu kuu aega. Koolist oli tüdruk lahkunud detsembri esimesel poolel. Ta oli ka varem jooksus olnud, aga mitte nii kaua.

Ema sõnul ei osanud või ei tahtnud tütar oma käitumist kuidagi põhjendada, omavalitsus oli aga mures, et kui laps kätte saadakse ja lihtsalt koju viiakse, jookseb ta sealt hiljem jälle ära.

Politseile oli teada, et laps asub ilmselt Viljandis ning patrullijatel olid tema foto ja täpne isikukirjeldus, kuid eilseni polnud õnnestunud teda tabada. Lõpuks saadi redus laps kätte.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles