Klaasipesuvedelikust viina teinud mehed hakkavad nüüd tööle

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Klaasipesuvedelik lasti ühes Antsla angaaris läbi filtrite ja tulemuseks oli enam-vähem puhas piiritus. Kogu ettevõtmist lihtsustas asjaolu, et Saksamaalt viieliitristes kanistrites toodud klaasipesuvedelik kujutas endast piiritust, millele oli pisut denatureerivaid aineid juurde segatud.
Klaasipesuvedelik lasti ühes Antsla angaaris läbi filtrite ja tulemuseks oli enam-vähem puhas piiritus. Kogu ettevõtmist lihtsustas asjaolu, et Saksamaalt viieliitristes kanistrites toodud klaasipesuvedelik kujutas endast piiritust, millele oli pisut denatureerivaid aineid juurde segatud. Foto: Elmo Riig / Sakala (montaaž)

Viie mehe ühine katse valmistada klaasipesuvedelikust ligi 75 000 pudelit viina lõppes pisut enne, kui esimene pudel oleks kliendini jõudnud.

Sel nädalal kokkuleppemenetlusega süüdimõistetud mehed peavad tegema sadu tunde ühiskondlikult kasulikku tööd, et vältida vanglasse sattumist, sest kohus otsustas nende trellide taha saatmise asendada riigi heaks töötamisega. Lisaks võeti neilt ära rohkem kui 25 000 eurot.

2012. aasta suvel puhastasid mehed ühes Võrumaal Antslas asuvas angaaris nädala jooksul klaasipesuvedelikust 17 000 liitrit piiritust. Kui seda oleks veega segatud ning müüdud 40-kraadise viinana, oleks kogus olnud ligi 75 000 pooleliitrist pudelit. Ettevõtmise lõikasid maksu- ja tolliamet ning prokuratuur läbi aga siis, kui tegevusse asus kriminaalse taustaga Viljandi ettevõtja Rain Raimo. Ta ostis osa uudsel moel saadud viinast endale, et seda siis edasi müüma hakata.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles