Põhimõtted nurgas

Peeter Olesk
, vaatleja Tartumaalt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peeter Olesk
Peeter Olesk Foto: Elmo Riig / Sakala

MEIE KORTERI UKSE taga Tähtveres pole käinud ükski riigikogu uude koosseisu kandideeriv inimene ega ka niisuguse agitaator. Seega ei ole mul avanenud võimalust küsida kelleltki, milline on tema isiklik põllumajanduspoliitika või kõrghariduspoliitika põllumajanduse vallas. Mis ma sest küsiksingi, kui tal seda niikuinii ei ole ja tema niinimetatud meeskonda ei kuulu kedagi, kes neid valdkondi tunneks.

Tegelikult on Tartumaa võrdlemisi põllumajanduslik piirkond, mis puudutab metsandust, jahindust, kalandust, viinamarjakasvatust, maaviljelust, puuviljandust, sordiaretust, kõrgema erialahariduse andmist ja teadusuuringuid ning moodsa põllumajandustehnika tutvustamist. Eri põhjustel on see kõik paraku pisut laokil, nii et pedandil ei oleks raske avastada mõndagi säärast, mida ei tohiks olla.

Vigade leidmiseks ei peagi olema tingimata pedant. Me kõik, viimne kui üks inimlaps, sõltume toidujulgeolekust, mida on kättesaadavaim hinnata joogivee puhtuse järgi. Kui lubjane see on inimese sees, oskab öelda lahanguarst. Kui lubjane see on toataimedele, näitab lillepoti väliskülg.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles