Odavaim ja kalleim. Mis vahet neil on?

Rannar Raba
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Neoampiirstiilis mööbel loob mõlemas presidendisviidi toas luksusliku õhustiku.
Neoampiirstiilis mööbel loob mõlemas presidendisviidi toas luksusliku õhustiku. Foto: Marko Saarm / Sakala

Ajal, mil Viljandi valmistub rahvusvahelisteks hansapäevadeks, on oletatavasti kasvanud välismaiste, aga miks mitte ka kodumaiste turistide huvi siinsete majutusasutuste vastu.

Kui tugineda populaarse rahvusvahelise broneerimiskeskkonna booking.com andmetele, võib öelda, et Viljandis saab odavaimalt öö veeta Pikal tänaval tegutsevas Ingeri hostelis. Seal küsitakse ühe inimese majutamise eest kõige lihtsamas toas 25 eurot. Kalleim koht seevastu on linna esindushotelliks peetava Grand Hotel Viljandi presidendi­sviit, mille eest tuleb välja käia enam kui kümme korda suurem summa ehk 258 eurot. Sakala astus mõlemast läbi ja uudistas, mil määral need teineteisest erinevad.

Püstitades hinnavõrdluse üksnes praktilistele detailidele, tundub kümnekordne hinnaerinevus ehk pisut liiga suur olevat. Teisalt näikse siin kehtivat sama reegel, mis enamikus eluvaldkondades: kõige rohkem maksab stiil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles