Lastemenüüs seisab esikohal kanapasta, ooteks on sageli paber ja pliiatsid

Sten Mahov
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: sxc.hu / montaaž

Põnnidega välja sööma minnes leiavad vanemad Viljandi kohvikute menüüdest lastele üsna erinevaid roogasid alates grillviineritega friikartulitest ja lõpetades tatrapannkookidega. Laste mängunurki on Viljandis aga vaid paar ja enamasti pakutakse meelelahutuseks joonistamisvõimalust.

Rohelise Maja kohviku juhataja Margit Kuhi sõnas, et selle söögikoha lastesõbralikkust näitab Eesti kõige lastesõbralikuma kohviku tiitel, mille koht eelmisel aastal pälvis. 

Kuigi kohvikus ekstra lastemenüüd ei pakuta, on välja kujunenud toidud, mis põnnidele meeldivad. Näiteks tellivad vanemad oma järglastele meelsasti tatrajahust pannkooke moosi või meega ning tõelisi praekartuleid. «Keedame kartulid ja siis praeme, et need oleksid krõbedad, lisaks salatit, praemuna ja sinki – täielik hitt,» kommenteeris Kuhi. «Lisaks muidugi smuutid ja kakao.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles