Esialgu bussis õpilaspiletit ei nõuta

, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Neljapäeva lõuna ajal polnud Viljandi bussijaam ülerahvastatud. End koduteele asutanud õpilastele anti kassast teada, et bussi lubatakse ka õpilaspiletita.
Neljapäeva lõuna ajal polnud Viljandi bussijaam ülerahvastatud. End koduteele asutanud õpilastele anti kassast teada, et bussi lubatakse ka õpilaspiletita. Foto: Elmo Riig / Sakala

Hiljutine teade, et septembris saavad lapsed sõita õpilaspiletiga, on pannud lapsevanemad muretsema, mis saab siis, kui nimetatud dokumenti veel ette näidata pole.


Iga õppeaasta algul koguvad koolid õpilaspiletid kokku, et nende kehtivusaega pikendada, ja see toiming võtab aega.

Maakonnaliinidel korraldab bussipiletite kontrolli Viljandi maavalitsus. «Kindlasti ei hakka keegi kohe septembri algul lastelt õpilaspiletit nõudma,» ütles maavalitsuse ühistranspordi järelevalve spetsialist Maie Mumm. Ta lisas, et see kehtib nii piletikontrolöride kui bussijuhtide kohta.

Suvel maakonnaliinidel sõitjaid teenindama hakanud uutele vedajatele on Viljandi maavalitsus selle palve edasi andnud. «Räägime asja täna (eile — toim) mõlema firmaga igaks juhuks veel üle, sest ka meieni on jõudnud teateid murest õpilaspileti puudumise pärast,» jätkas Mumm.

Tema arvates on koolid tublid, kui asjaajamisega nädala jooksul ühele poole saavad, kuid maavalitsus on valmis võimaluseks, et see võtab kohati kauem. Mumm toonitas, et kui õpilased on oma dokumendi kätte saanud, tuleb seda bussiga sõites igal juhul kaasas kanda.

«Sakala» tüüpnäiteks võetud Abja gümnaasiumi sekretär Triin Ojamaa ütles, et sealsed töötajad pikendavad dokumentide kehtivusaja võimalikult kiiresti. «Loodame paari päevaga hakkama saada, kuid eelkõige sõltub ajakulu sellest, kui ruttu õpilased ise oma õpilaspiletid ja vajaduse korral ka fotod meie kätte toovad,» rääkis ta.

Atko Gruppi kuuluva aktsiaseltsi MTG Viljandi osakonna juhataja Meelis Vihvelini sõnul suhtub firma mõistvalt asjaolusse, et kooli algul võtab paberimajandus aega. «Ka bussijuhid teavad seda ja esimesel nädalal õpilaspiletit nõudma ei hakka,» nentis ta.

Osaühingu Automen Viljandi piirkonna juht Urmas Saaremets lubas, et ka selle ettevõtte liinidel ei hakka juhid esialgu õpilaspiletit kontrollima. «Maavalitsus on palunud, et me seda ei teeks,» kinnitas ta Maie Mummi sõnu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles