Oma osavõttu on kinnitanud 12 hansalinna

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: hansa.viljandi.ee

Viljandi rahvusvaheliste hansapäevade registreerimiskeskkonnas, mis nädalavahetusel avati, oli teisipäeva hommikuks oma osalemise kinnitanud 12 hansalinna.

Viljandi linnavalitsuse avalike suhete osakonna teatel sai registreerimine hoo sisse nädala algul. Teisipäeva hommikuks oli veebikeskkonnas täidetud 116 ankeeti ja oma osavõtust oli teatanud 68 hansa liidu ametlikku delegaati.

Nagu ütles rahvusvaheliste hansapäevade delegatsioonide vastuvõtu koordinaator Kai Oja, võis registreerimise aktiivset algust oodata, sest hansalinnadel oli olnud küllalt aega tutvuda osalemise tingimuste ja eesootavate kuludega.

Oja sõnul on kirja pandud nii delegaate, kultuurigruppe kui noortehansal osalejaid. «Samuti saame ankeetide kaudu teada delegatsioonide soovid hansaturul osalemiseks vajaliku pinna suhtes,» lausus ta.

Viljandi linnavalitsuse välissuhete spetsialisti Markus Peter Nageli sõnul on varasemate hansapäevade korraldajatega suheldes selgeks saanud, et leidub delegatsioone, kes soovivad ennast registreerida niipea, kui võimalik, aga on ka neid, kes teatavad oma osalemissoovist alles mõni nädal enne ürituse algust. «Oleme paindlikud ja tegeleme iga hansalinna küsimustega eraldi,» rääkis ta.

Viljandi linnapea Ando Kiviberg on Sakalale varem teada andnud, et hotellikoha on endale hansapäevade ajaks broneerinud ligemale 50 linna delegatsioonid.

Viljandi rahvusvaheliste hansapäevade delegatsioonide registreerimiskeskkond jääb avatuks 1. märtsini. Suvine suursündmus leiab aset 4.–7. juunini ning Viljandisse oodatakse külla ligi 80 hansalinna.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles