Viljandi ekslinnapea lahkus kohalikust poliitikast

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mõni päev enne aastataguseid kohalikke valimisi väitlesid kultuurimaja laval toonane Viljandi linnapea Loit Kivistik ja linnapeakandidaat Ando Kiviberg. Nüüd on Kiviberg linnapea ja Kivistik taandub sammhaaval poliitikast.
Mõni päev enne aastataguseid kohalikke valimisi väitlesid kultuurimaja laval toonane Viljandi linnapea Loit Kivistik ja linnapeakandidaat Ando Kiviberg. Nüüd on Kiviberg linnapea ja Kivistik taandub sammhaaval poliitikast. Foto: Elmo Riig / Sakala

Eelmisest nädalast ei kuulu enam Viljandi volikokku endine linnapea Loit Kivistik, kes on väikeste sammudega poliitikast välja astunud.

Kui eelmisel aastal loobus Kivistik Viljandis opositsiooni jäänud Reformierakonna Viljandi piirkonna juhtimisest, siis sel aastal loobus ta volikogu liikme kohast. «Ma ei ole enam Viljandi linna kodanik,» põhjendas ta. «Elan nüüd Viljandi vallas Holstre külas.»

Seadus näeb ette, et volikogu liige peab olema registri järgi sama omavalitsuse kodanik.

Viljandis asuva aktsiaseltsi VMT Betoon juhina ametis olev Kivistik on varem öelnud, et jääb Reformierakonna liikmeks, kuid tahab tegevpoliitikast taanduda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles