Hansapäevade korraldamiseks on vaja pool miljonit eurot

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Kenno Soo

Kui 10. juuni paiku hakatakse rahvusvaheliste hansapäevade korraldamiseks tehtud kulutusi kokku arvutama, jäävad kulutused suure tõenäosusega poole miljoni euro lähedale.

Tänavuse aasta Viljandi eelarve kohaselt kulub hansapäevade korraldamiseks 462 712 eurot. Viljandi rahandusameti juhi Marika Aaso sõnul tehti aga organiseerimisega seotud kulutusi ka eelmisel aastal. Siis kulus linnal töötasude maksmiseks ja teenuste ostmiseks Aaso sõnul mõnikümmend tuhat eurot. Täpselt arvutatakse kulud kokku siis kui hansapäevad on lõppenud.

Kui kõik läheb linna jaoks suurepäraselt, siis peab ta selleks aastaks kavandatud kuludest katma vaid 35 000 eurot. Nimelt on plaanis, et eelarvest 228 000 eurot peaks tulema toetajatelt ja osalejatelt. Kui see plaan täituks, jääks linna kanda veel 234 712 eurot ja see raha on praegu linna rahakotis ka olemas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles