Matevõistlus köidab 18 kooli meie maakonnast

Sigrid Koorep
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Homme algab algklasside matevõistlus, mis hõlmab ligi 15 000 õpilast.
Homme algab algklasside matevõistlus, mis hõlmab ligi 15 000 õpilast. Foto: Margus Ansu

Homme algab koolides üle Eesti «Mate talgute» võistlus. Viljandimaalt on end mõõduvõtmisele kirja pannud 18 kooli.

«Mate talgud» motiveerib lapsi õppima matemaatikat ja edendab tehnoloogiliste õppevahendite kasutamist. Võistluse jooksul võivad osalejad tasuta kasutada rakendust «10monkeys Math World» , mis on soomlaste pedagoogikale tuginedes 2012. aastal üles ehitatud mänguline matemaatika harjutusprogramm.

Võistlusperiood on 2. veebruarist 24. aprillini ja osaleda võivad kõigi Eesti koolide I–IV klasside õpilased. Praeguseks on võistlusele registreerunud üle 15 000 õpilase ligi 1000 klassist, Viljandimaalt on kirjas 48 klassi. «Oleme ka ise positiivselt üllatunud selle üle, kui suur on õpetajate huvi võistluse vastu,» lasusu võistluse «Mate talgud» turundus- ja kommunikatsioonjuht Mariliis Rebane ja märkis, et Viljandist on osalemas näiteks Kesklinna ja Paalalinna kool ning maakonnast on end kirja pannud näiteks Võhma ja Tarvastu gümnaasium ning Heimtali põhikool. «Nende koolide õpetajad on end aktiivselt kirja pannud. Teistest koolidest on registreerumisi tulnud vähem,» ütles Rebane.

Esimest korda korraldati selline mõõduvõtt Soomes 2014. aasta sügisel, kui pealkirja "Matikkatalkoot" kandvast võistlusest võttis osa 80 000 õpilast.

Et esimesi talguid saatis suur edu, korraldatakse võistlust sel kevadel ka Eestis ja teistest Põhjamaades.

«Õppimine ei pea olema tingimata igav ja töömahukas, selleks et olla tõhus. Mängud ja mängulised rakendused on üheks innovatiivseks arengusuunaks, mille abil õppimist edendada,» ütles 10monkeysi tegevjuht Katri Björklund.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles