Viljandimaalased jäid keskkonnategudega kandidaatideks

Sigrid Koorep
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tänavusteks keskkonnategudeks pärjati sihtasutus Things kuhuviia.ee kaardirakendus ja mittetulundusühing Eesti ornitoloogiaühing jäälinnu tutvustamise projekt.
Tänavusteks keskkonnategudeks pärjati sihtasutus Things kuhuviia.ee kaardirakendus ja mittetulundusühing Eesti ornitoloogiaühing jäälinnu tutvustamise projekt. Foto: Peetere Langovits

Keskkonnaminister Mati Raidma jagas tunnustust 2014. aasta parimatele keskkonnategudele. Võidu pälvisid sihtasutus Things kuhuviia.ee kaardirakenduse eest ja mittetulundusühing Eesti ornitoloogiaühing jäälinnu tutvustamise projektiga.

Viljandimaal tehtud keskkonnategusid toodi seekord välja kandidaatidena. Aasta keskkonnateo kandidaate oli siit neli: Heintaimede kaitsemati paigaldamine Viljandi lossimägedesse , järvepalli soodsa kasvukoha parandamine Viljandi järves, Viljandi huvikooli allikaprojekt, mis kaasas allikateuurimisele ligi 1300 last ning Viljandi linnale plastiktopsidest lillekastide tegemine tähtsustamaks keskkonnahoidlikku mõtteviisi, kogus Viljandi pärimusmuusika festival.

Keskkonnasõbraliku ettevõtte kandidaadiks oli Viljandist tänavu osaühing Sarmant. Kandidaati hinnati kui ajaloopärandit hoidvad ning keskkonnateadlikult majandav majutusasutus. See Hilda villa nime kandev majutuspaik on tunnustatud ka Rohelise Võtme asutusena

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles