Metsades kimbutab Madagaskari tüvega seakatk

Sigrid Koorep
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kärstna jahimeeste seltsi esimees Henno Kallas teeb ettekannet seakatku olukorrast.
Kärstna jahimeeste seltsi esimees Henno Kallas teeb ettekannet seakatku olukorrast. Foto: Marko Saarm

Möödunud neljapäeval kohtusid Viljandimaa jahimeeste liidu majas maakonna kütid, kes võtsid koos keskkonnaameti, veterinaar- ja toiduameti ning Eesti jahimeeste liidu esindajatega kokku läbitud seakatku aja.

Eesti jahimeeste liidu tegevjuht Tõnis Korts märkis, et sigade Aafrika katkuga oleme juba mitu kuud rinda pistnud ning jahimehed soovisid teha möödunust vahekokkuvõtteid. Selleks olid ka paar Tarvastu kandi jahimeest, kes igapäevaselt taudikoldes tegutsevad, pikema ettekande koostanud. Nii oletas näiteks Kärstna jahimeeste seltsi esimees Henno Kallas, et tegelikult võib katk olla jõudnud juba 2000 seani, kuigi ametlikud andmed on väiksemad. Ta rääkis ka põhjustest, miks kütid pole enam huvitatud hukkunud metssigadest teada andma.

Vambola jahimeeste seltsi esimees Kalev Kikas luges ette tähelepanekuid alates ajast, kui Tarvastu kandist leiti hilissuvel esimene positiivse katkuprooviga seakorjus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles