Viljandi asub lätlastega kahasse randa arendama

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Joonisel on märgitud võimalikud arendatavad objektid. Projekti esialgne kogumaksumus on miljon eurot.
Joonisel on märgitud võimalikud arendatavad objektid. Projekti esialgne kogumaksumus on miljon eurot. Foto: Ekraanitõmmis

Möödunud nädalal käis Viljandi linnavolikogu delegatsioon Lätis Limbažis. Kaks linna on korraldanud ühiseid ettevõtmisi ja neile soovitakse lisa.

Delegatsiooni liikmena Limbažis käinud linnavalitsuse arenguspetsialisti Lauri Alveri sõnul oli seekord arutusel mõlema linna järveäärse ala arendamine. Projekti ettevalmistamine on kestnud üle kuu ja nüüd oli aeg sellele viimane lihv anda. «Oleme teinud Limbažiga kaks ühisprojekti, millega arendasime ümber järve kul

Lauri Alver
Lauri Alver Foto: Marko Saarm / Sakala

gevat matkarada. Käesoleva projektiga tahame oluliselt korrastada oma supelranda ümbritsevat turismitaristut,» lausus Alver.

Ühisprojekt esitatakse Kesk-Läänemere Interregi programmi, mille eesmärk on tugevdada regioonidevahelist koostööd. «Limbaži on oma elanike arvult ja looduskeskkonnalt Viljandiga väga sarnane. Mõlemad linnad asuvad järve ääres, mis pakub arenemisvõimalusi, aga ka probleeme,» kõneles ametnik. «Limbažis nähakse järveäärset ala kui suurepärast vaba aja veetmise ja sportimiskohta. Samas on ka nemad hädas järves vohava taimestikuga. Vastastikku kogemusi vahetades võidame kindlasti mõlemad,» selgitas Alver.

Projekti ideena on praegu planeeritud Viljandi järve ääres tennisemaja ja vetelpäästehoone rekonstrueerimine, liivaala korrastamine ja laiendamine ning kogu puitala väljavahetamine. Korda soovitakse teha jalgpalli harjutusväljaku esine parkla ning korrastada randa viivaid juurdepääsuteid. Korvpalliplats võiks saada uue tribüüni ning vetelpäästemaja juurde võiks tekkida välijõusaal. Tulevikus võiks randa ja järve katta wifi leviala ning turvalisust võiks suurendada videovalvesüsteem. Samuti on randa plaanis lisada vähemalt üks tualett.

«Ideid on palju ja projekt saab olema mahukas, kuid eesmärk on, et kahe aasta pärast on nii Viljandi kui Limbaži järveäärsed korrastatud, rohkete võimalustega turismiobjektid. Esmase projekti esitame 9. veebruaril ning kui see sobib, läheb juba mahukas põhitaotlus ja sügiseks peaks olema selge, kas saame uuel aastal kopa maasse lüüa,» kirjeldas Alver koostööprojekti võimalikku ajakava.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles