Muuseumiöö teema on «Öös on muusikat»

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Margus Ansu

Tänavune muuseumiöö tuleb 16. mail ning kannab pealkirja «Öös on muusikat». Eelmisel aastal võttis muuseumiööst osa rohkem kui 84 000 inimest, mis oli kõigi aegade muuseumiöö publikurekord.

Muuseumiöö koordinaatori Külli Lupkini sõnul on aasta suurima Eesti muuseume ühendava ettevõtmise teema inspireeritud muusika-aastast. «Teema pakub põnevaid tõlgendusvõimalusi. Muuseumid kutsuvad sel ööl avastama ja märkama vaikust ja helisid meie ümber, mõtlema sellele, mis on akustika ja kuidas kõrv helisid vastu võtab. Ja kindlasti tuleb juttu eesti heliloojatest, muusikutest ja laulukultuurist,» selgitas Lupkin.

Veebruarist algab muuseumiöö kõige populaarsema osa, öö eriprogrammide ettevalmistamine. See, mis igas muuseumis täpselt toimuma hakkab, selgub märtsi lõpuks. Programmis osalevad muuseumid, mida on varasematel aastatel olnud üle saja, on muuseumiööl avatud kella 18–23 ning sel ajal on sissepääs tasuta.

Igal aastal on muuseumiööl oma uksed lahti teinud järjest suurem arv arhiive, galeriisid ja kirikuid – üht- või teistpidi teadmiste, ajaloo ning mäluga tegelevaid organisatsioone.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles