Ohutus on Viljandi lumepargis number üks

Aivar Aotäht
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljandi lumeparki katab praegu vaid põgus lumekoorik ning see pole avatud. Õige ilma ootel on vajalikud töövahendid ja seadmed.
Viljandi lumeparki katab praegu vaid põgus lumekoorik ning see pole avatud. Õige ilma ootel on vajalikud töövahendid ja seadmed. Foto: Elmo Riig / Sakala

Kuigi Viljandi lumepargis valitseb lumenappuse tõttu praegu vaikus, kinnitab pargi eestvedaja, et kui asi taas käima läheb, on ohutus kindlasti kõige tähtsamal kohal.

Lumepargi töötajatele Huntaugu mäele seatud soojaku külgedel on juba varasemast väljas reeglid, kuidas lumemäel käituda ja sealhulgas näiteks lumerõngasõitu harrastada. 

Üleeile Valgamaal Ansomäe suusakeskuses juhtunud õnnetus, milles sai lumerõngasõidul surma üks ja vigastada teine keskealine naine, on pannud avalikkust huvi tundma, kui turvalised on Eestis tegutsevad lumepargid.

Mittetulundusühingu Viljandi Lumepark juhatuse liige Mart Kaas ütles, et Viljandi lumepargis on ohutus kohal number üks, aga konkurentide olukorda ta kommenteerida ei soovi.

«See, mis juhtus, on õudus,» nentis ta.

Küsimusele, kas Ansomäe juhtumile mõeldes saaks Viljandi lumeparki kasutajaile veel ohutumaks muuta või on siin niigi turvaline, vastas Kaas, et kindlasti saab alati kõike turvalisemaks teha. 

«Sama hästi, kui ütleme, et meil on lennukid turvalised. Ongi minu kommentaar. Lennukid on turvalised, eks, me ju lendame,» tähendas ta.

Nagu ajakirjandus vahendas, juhtus Ansomäe õnnetus mitme asjaolu kokkusattumisel, sealhulgas ei järginud inimesed ise reegleid, sest lubatud kuni kaheksaliikmelise lumerõngarongiga liitus viimasel hetkel veel kaks inimest, kes rajalt välja sõitsidki.

Kui suur on oht lumepargi kasutajal viga saada aga siis, kui ta ise kõikidest reeglitest kinni peab?

Kaasi sõnul sõltub siinkohal palju igast pargist, sest ühtset standardit pole. «Väga raske on siin midagi öelda,» lausus ta ja lisas, et teenusepakkuja vastutab oma teenuse eest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles