Olümpiakomitee presidendi Neinar Seli süüasjaga pole rahul kaitsja ega prokurör

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Neinar Seli
Neinar Seli Foto: Tairo Lutter / Postimees

Eesti olümpiakomiteele (EOK) raha eraldamise asjus Harju maakohtus süüdi jäänud EOK presidendi ja Tallinna Sadama nõukogu endise esimehe Neinar Seli süüasjas esitasid Tallinna ringkonnakohtusse apellatsioonkaebuse nii kaitsja kui prokurör.

Kaitsja Marko Kairjak taotleb apellatsioonis Seli õigeksmõistmist, kusjuures ta leiab, et süüdistatava menetluskulud peab kandma riik. Riigiprokurör Steven-Hristo Evestus ei ole rahul maakohtu seisukohaga, et Seli on süüdi korruptsioonivastases seaduses kehtestatud toimingupiirangu teadva rikkumise katses, ning taotleb tema süüdimõistmist toimingupiirangu rikkumises. Maakohtu lahendi muud osa, sealhulgas Selile määratud karistust, Evestus ei vaidlusta.

Harju maakohus mõistis Neinar Seli 9. detsembril süüdi korruptsioonivastases seaduses kehtestatud toimingupiirangu teadva rikkumise katses suures ulatuses ning määras rahalise karistuse 200 päevamäära ehk 17 000 euro ulatuses. Sellele lisanduvad menetluskulud 532,50 eurot. Niisugust karistust nõudis Selile ka prokurör. Seevastu kaitsja leidis, et Seli süü ei ole tõendatud. Ka Seli ise ei tunnistanud end kohtus süüdi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles