Olud sikutavad tarbimist korraga edasi ja tagasi

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
See, et tarbimine jaanuari algul väheneb, on tavapärane – jõulukuul on käinud poodlemine ju täistuuridel.
See, et tarbimine jaanuari algul väheneb, on tavapärane – jõulukuul on käinud poodlemine ju täistuuridel. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Jaemüügikettide hinnangul pidurdab Eestis tarbimise kasvu ebakindel välispoliitiline olukord, ehkki meie ostjale on lähikuude majanduskeskkond tänu maksumuudatustele ja palgatõusudele soodne.

Aktsiaseltsi Selver juhataja Kristi Lomp ütles, et jaemüük kasvas mullu tänu inimeste sissetulekute suurenemisele ja paljude kaupade odavnemisele. «Samas ei lase ärev olukord Euroopa poliitikas ning ebakindlus ja kohatine seisak majanduses tarbimise kasvul varasemas tempos jätkuda,» lausus ta. 

Lombi hinnangul on eestlastele omane palgast ülejäävat raha pigem säästa kui tarbimisse suunata, hoolimata sellest, et europoliitikute sõnumid ja rahatrükk võlakirjade ostmise näol kutsuvad inimesi kulutama ja majandust elavdama. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles