20 aastat oodatud kohviku asemele kavandatakse ajalookeskust

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljandi muuseumi direktor Jaak Pihlak seisab 235 aastat vanas keldris, mille saaks tema hinnangu kohaselt 1,2 miljoni euro eest ehitada maakonna ajalookeskuseks. Ajaloolasena soovib Pihlak, et Viljandi ühe vanima hoone uhke kelder saaks korda, sest see oleks tema meelest äärmiselt atraktiivne koht, kus saaks näha keskaegset Viljandit.
Viljandi muuseumi direktor Jaak Pihlak seisab 235 aastat vanas keldris, mille saaks tema hinnangu kohaselt 1,2 miljoni euro eest ehitada maakonna ajalookeskuseks. Ajaloolasena soovib Pihlak, et Viljandi ühe vanima hoone uhke kelder saaks korda, sest see oleks tema meelest äärmiselt atraktiivne koht, kus saaks näha keskaegset Viljandit. Foto: Elmo Riig / Sakala

20 aastat tagasi oma keldrisse kohvikut rajama hakanud, kuid siis selle plaani rahapuuduse pärast kõrvale jätnud Viljandi muuseum haub nüüd plaani ehitada sinna ajalookeskus.

Ligi 250 ruutmeetri suuruse keldri tahaks muuseum muuta kohaks, kus inimesed saaksid midagi oma kätega teha ning uurida, millised nägid välja Viljandimaa keskaegsed lossid ja muinasaegsed linnused.

«Sellest peaks tulema Viljandimaa ajalookeskus, kus eeskätt kasvav põlvkond saaks võimaluse lisaks eksponaatide vaatamisele ka ise midagi teha,» rääkis muuseumi direktor Jaak Pihlak.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles