Kalameeste peo korraldaja loodab järvejää kosumist

Sten Mahov
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eile keskpäeval Viljandi järvel kalastanud Pavel Bojetski on harjunud allveepüügiga saama suuremaid kalu kui nüüd ligi tunni jooksul välja tõmmatud paar ahvenat.
Eile keskpäeval Viljandi järvel kalastanud Pavel Bojetski on harjunud allveepüügiga saama suuremaid kalu kui nüüd ligi tunni jooksul välja tõmmatud paar ahvenat. Foto: Elmo Riig / Sakala

Praegu, mil Viljandi kalapeo «Kalafest 2015» alguseni on jäänud kaks ja pool nädalat, on korraldajate telefonid punased, sest üle ilma kokku tulevad kalamehed on mures järvejää kandevõime pärast.

Üks «Kalafesti» peakorraldajaid Priit Kallas tõdes, et osaleda soovivad kalamehed, koostööpartnerid ja isegi Viljandi linnavalitsus on temalt järvejää paksuse kohta pärinud. «Sulailmad tekitasid vahepeal olukorra, kus jää ei kandnud. Kalameestel oli väike paus uue aasta alguse paiku, aga tegelikult on jääl käidud jõuludest saadik,» ütles Kallas.

Paanikaks tema sõnutsi põhjust ei ole, sest eelmisel neljapäeval mõõdeti jää paksuseks 20-21 sentimeetrit. Sellest, et jaanuaris vaheldunud sula, külm ja vihm jäässe mullid on tekitanud, Kallase sõnutsi midagi hullu ei ole. «Kuskilt maalt on sula hea: tõmbas veekihi peale. Miinustega külmetas kinni ja nüüd kasvab stabiilselt.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles