Piimafarme plaanitakse rajada halbu aegu trotsides

Egon Valdaru
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kevadel pandi Kõo vallas nurgakivi seitse miljonit eurot maksma minevale laudakompleksile. Osaühingu Mangeni PM juhataja Meelis Venno sõnutsi soovitakse sinna paigutada 1500 lehma.
Kevadel pandi Kõo vallas nurgakivi seitse miljonit eurot maksma minevale laudakompleksile. Osaühingu Mangeni PM juhataja Meelis Venno sõnutsi soovitakse sinna paigutada 1500 lehma. Foto: Marko Saarm / Sakala

Ehkki tootja saab piimaliitri eest mulluse suvega võrreldes 40 sendi asemel 25 ning oodata on suuremat pankrotilainet, võib praegu olla õige hetk uusi lehmalautu ehitada.

Saarepeedi lähistele Välgitale tahab kahe robotiga lüpsifarmi rajada osaühingu Muraka Farm peremees Karmo Männik. Esialgse kava järgi soovib ta karja suurust kergitada 125-lt 150–160-le, võimalik, et tulevikus veelgi.

«Praegusel kujul ei ole pikalt mõistlik edasi toota ning konkurentsis püsimiseks on vaja otsida investeerimisvõimalusi,» märkis ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles