Võrtsjärve külastuskeskuse hoone pälvis tiitli

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Võrtsjärve külaliskeskus Jõesuus
Võrtsjärve külaliskeskus Jõesuus Foto: Elmo Riig / Sakala

Kolga-Jaani vallas Jõesuus asuv Võrtsjärve külaliskeskus pärjati Tallinnas peetud koduomanike kongressil ühiskondlike ehitiste kategoorias energiasäästliku hoone tiitliga.

Rahvusliku programmi «Eesti kaunis kodu» võistlusel antakse 2012. aastast välja ka tiitlit «Energiasäästlik kaunis kodu», milles tunnustusi jagatakse neljas kategoorias: eramud, kortermajad, ühiskondlikud hooned ja energiasäästliku mõtteviisi edendaja. Kolga-Jaani vallavalitsus esitas konkursile Jõesuus asuva Võrtsjärve külastuskeskuse ning see võitis ühiskondlike hoonete kategoorias ka parima tiitli.

Võrtsjärve külastuskeskus on ehitatud kolme maakonna piiridesse jääva seitsme Võrtsjärve ümber paikneva valla koostöös tolleaegse Võrtsjärve sihtasutuse juhataja Jaanika Kaljuvee eestvedamisel. Võrtsjärve külastuskeskust võibki pidada Kolga-Jaani, Rannu, Rõngu, Puka, Põdrala, Tarvastu ja Viljandi valla koostöö ja kooskäimise sümboliks. Huvitav ajalooline fakt on seegi, et külastuskeskus on ehitatud Võisiku mõisa kõrtsi varemetele. Tänavu mais saab Võrtsjärve sihtasutus juba 15-aastaseks.

2009. aastal valmis Võrtsjärve sihtasutuse tellimusel ja Jõesuu detailplaneeringu alusel puhkealale tõukefondide toel peamiselt looduslikest materjalidest ehitatud külastuskeskus, mille arhitekt on Rene Valner.

Praegu võetakse Võrtsjärve külastuskeskuses igal aastal vastu enam kui 10 000 inimest, kelle hulgas on nii sise- kui välisturiste, kooliõpilasi, töökollektiive ja sõpruskondi. Peamiselt tuntakse huvi Võrtsjärve piirkonna turismivõimaluste vastu, tullakse Jõesuu puhkealale vaba aega veetma, käiakse linnuvaatlustornis, sõidetakse järvel kalepurjekaga, peetakse hoones seminare ja koosolekuid, avatud on turismiinfopunkt. Tulevikuplaanis on katusealuses ekspositsiooniruumis plaanis külalistele tutvustada Võrtsjärve piirkonna enam levinud linde.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles