Kinnisvaraga seotud tehingute arv kasvas kõige enam Viljandis

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Toomas Huik / Postimees

Viljandimaa notarid tõestasid 2014. aastal kinnisvaraga seotud tehinguid 2266 korral. Tehingute arv kasvas siin aastaga 12 protsenti, Eestis keskmiselt oli tõus 6 protsenti.

Kõige enam tõestasid notarid müügitehinguid, aga tehti ka kinkelepinguid, seati hüpoteeke ning jagati kasutusõigust.

«Kinnisvaraga seotud tehingute arv on küll mitu aastat järjest olnud taas tõusuteel, kuid kinnisvarabuumi ajaga võrreldes on tehingute arv endiselt ligi kaks korda madalam,» rääkis Notarite Koja esimees Tarvo Puri.

Eestis kokku tõestasid notarid mullu 64 964 kinnisvaratehingut, neist ligi pooled moodustasid Tallinna ja Harjumaa tehingud. Kõige suuremat kasvu näidanud Viljandimaale järgesid 11protsendiga Lääne-Virumaa ja Läänemaa.

«Ootuspäraselt tehakse enamik kinnisvaraga seotud tehinguid suurtes linnades, aga tehingute arv kasvab praegu kõige rohkem väikestes linnades: Viljandis, Rakveres, Haapsalus, Võrus, Valgas ja Põlvas,» selgitas Tarvo Puri.

Samas leidis ta, et statistika on mõnevõrra riukalik ega peegelda alati täit tõde, sest näiteks Järvamaa kinnisvara võib müüa ka Tartus ja Hiiumaa kinnisvara saab kinkida Tallinnas.

«Statistika viitab küll piirkondlikule aktiivsusele, kuid igal puhul ei pruugi objektid asuda samas maakonnas, kus tehing allkirjad saab,» lisas notarite koja esimees.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles