Ugalas esietendub lugu ebatavalisest tüdrukust Amaliast

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Laupäeval esietendub Ugalas «Amalia» Klaudia Tiitsmaaga peaosas.
Laupäeval esietendub Ugalas «Amalia» Klaudia Tiitsmaaga peaosas. Foto: Heigo Teder

Laupäeval, 31. jaanuaril esietendub Ugalas Soome näitekirjaniku Kati Kaartineni näidend «Amalia». Lavastuse keskmes on väikelinna haiglas töötav keskealine üksikisa ja tema 17-aastane tütar Amalia.

Amalia pole tavaline tüdruk. Talle valmistab raskusi teiste inimeste mõtete, tunnete ja tegude mõistmine. Kõige lihtsam on sildistada teda autistiks. Maailmas hakkama saamiseks peab ta pingutama. Soovides oma tütrele kõige paremat, on isa kehtestanud reeglid, mis peaksid soovituste kohaselt aitama tüdrukul oma eluga toime tulla. Nii ei pea tüdruk turvaliste koduseinte vahelt väljumagi. 

Mida aeg edasi ja täiskasvanuks saamisele lähemale, seda enam tekib Amalial küsimusi, millele isal talle vastust anda pole. Kui aga Amalia ellu saabub uus hoidja Karoliina, pannakse proovile isa ja tütre elus seni kehtinud piirid ja reeglid. Karoliinaga koos aega veetes leiab Amalia julgust, et otsida omal käel vastused varem ebamugavust tekitanud küsimustele ning avastada uus maailm. Maailm, mis koosneb üksteise ärakuulamisest, mõistmisest ja hoolimisest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles