Maratonimõtet pole maha maetud

Hans Väre
, Sakala peatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljandi rattaklubi president Veiko Šmidt lükkas täna lõuna ajal ATV-ga järvel lund, et uisutajatel paremoleks.
Viljandi rattaklubi president Veiko Šmidt lükkas täna lõuna ajal ATV-ga järvel lund, et uisutajatel paremoleks. Foto: Elmo Riig / Sakala

Mulgi uisumaratoni pikaaegne rajameister Koit Teder kinnitas, et Viljandi rattaklubi pole ka sel talvel maratoni korraldamise mõtet maha matnud, kuid kunas see teoks saab, pole veel kindel.

Teder tõdes, et kuna õigel ajal jääolud uisutada ei võimaldanud, on nüüd sobiva aja leidmisega raskusi, sest paljudel nädalavahetustel on mingi suur spordiüritus juba ees. Korralik rada on Viljandi järvele aga igal juhul kavas sisse teha.

Praegu on Viljandi järv kaetud õhukese lumekihiga, nii et põhimõtteliselt on kogu selle pind hiiglaslik uisustaadion. Terve järve jääolude parandamiseks rattaklubil aga võimu pole. Sestap avaldas Teder lootust, et peagi tuleb lund juurde, mis võimaldab raja sahaga sisse lükata ning siis hakkavad uisutajad seda mööda sõitma.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles