Vanas majas kodu leidnud kool on andnud turvatunde

, Viljandi muusikakooli õpetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Elmo Riig

56 aastat tagasin astusin torniga maja Koidu tänava poolsest uksest sisse, et sooritada lastemuusikakooli sisseastumiseksamid. Muusikakool oli minu unistus, aga tollal ma ei arvanud, et muusika saab minu kutsumuseks.

Veel vähem oli mul aimu sellest, et pärast õpinguid Tallinna konservatooriumis saab 1973. aastal sellestsamast torniga majast mu eluaegne töökoht muusikaloo õpetajana.

7. veebruaril 70. aastapäeva tähistava kooli puhul huvitas mind, kuidas hindavad siit saadud haridust meie vilistlased ja mida nad mäletavad tollastest õpingutest. Vestlusringis olid Klassikaraadio peatoimetaja Tiia Teder, Georg Otsa nimelise muusikakooli direktor, koorijuht ja laulupidude dirigent Aarne Saluveer, koorijuht ja muusikaõpetaja Kristel Marand ning Tallinna ülikooli Balti filmi- ja meediakooli helirežissuuri üliõpilane Tanel Kadalipp.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles