Liivapaljandi allikas saab kaitsva paviljoni

Rannar Raba
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kohta, kus praegu vuliseb allikavesi läbi näotu metalltünni, tahab Janno Sild püsti panna nägusa paviljoni.
Kohta, kus praegu vuliseb allikavesi läbi näotu metalltünni, tahab Janno Sild püsti panna nägusa paviljoni. Foto: Elmo Riig / Sakala

Viljandi lossimägede külje all asuva liivapaljandi ümbrus, mis praegu on pehmelt öeldes trööstitus seisukorras, peaks mõne aja pärast jalutajatele juba märksa rohkem silmailu pakkuma.

Ehkki Talli ja Hariduse tänava ristumispaik ei kuulu linna kõige käidavamate kohtade sekka, on looduse ilu nautijad sinna ikka ja jälle tee leidnud, sest kusagil mujal Viljandis ei paljandu maapõue kihid sama suurejoonelisel kujul. Sealsamas vuliseb elujõuline allikas.

Viimastel aastatel on kõnealuses kandis liikumist olnud aina rohkem, sest naabruses alustas tegevust riigigümnaasium ning vanas lennukitehases seadis end sisse noortekeskus. Seda enam on möödujate silma riivanud paljandist mõnekümne meetri kaugusel olev veevõtukoht, mis on pooleldi kinnikasvanud ja lagunenud. Ka allikas on kahetsusväärselt maltsa sisse peitunud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles