Viljandlased pakuvad hansakülalistele meelsasti voodit

Sten Mahov
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljandi majutusasutused on 4.–7. juunini kestvate rahvusvaheliste hansapäevade ajaks broneeritud ja see tähendab, et siinsetel tänavatel on sel ajal lootust näha väga palju teemakohastes rõivastes külalisi.
Viljandi majutusasutused on 4.–7. juunini kestvate rahvusvaheliste hansapäevade ajaks broneeritud ja see tähendab, et siinsetel tänavatel on sel ajal lootust näha väga palju teemakohastes rõivastes külalisi. Foto: Elmo Riig / Sakala

Kui algul kardeti, et Viljandi inimesed ei soovi suve hakul asetleidvate rahvusvaheliste hansapäevade ajal kodumajutust pakkuda, siis praeguseks on see hirm kahanenud. Maaklerid käisid esimesi pakutud elamispindu vaatamas juba möödunud aasta lõpul,

Esimene kodumajutuse pakkumise üleskutse tehti läinud aasta novembris. Hansapäevade majutuse koordinaatori Sille Ardeli sõnul alustati otsinguid varakult seetõttu, et varem säärast kogemust Viljandis peaaegu polnud. «Näeme, et kodumajutuse pakkumise üleskutse on hästi vastu võetud ning inimestel on soov oma koduuksed avada. Me jätkame jõudsalt kodumajutuse üleskutse levitamist ning püüame jõuda võimalikult paljude kodudeni,» rääkis Ardel.

Praeguseks on temani jõudnud ligi 20 pakkumist, mille seas on nii kortereid kui eramajasid. «Samuti on reageerinud mitu Viljandi lähikonnas asuvat valda, kes on pakkunud majutuseks näiteks rahvamajasid,» selgitas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles