Võim on Tallinna, Harjumaa ja Tartu käes

, ettevõtja, Viljandi linnavolikogu liige
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tauno Tuula
Tauno Tuula Foto: Elmo Riig

TALLINN, HARJUMAA ja Tartu. Kui nende kolme piirkonna elanike riigikokku valitud inimeste mandaadid kokku liita, saame 51 häält. Kui sellele lisada maakonnad, kuhu riik on otsustanud koondada oma asutused, näiteks tõmbekeskused Pärnu ja Kohtla-Järve, saame juba 66 häält. Seega pole ülejäänud Eestil lootustki, kui nimetatud oma huvidest lähtudes parlamendis tegutsema hakkavad.

Seni on riik teinud peaasjalikult selliseid otsuseid, mille puhul maksumaksjate raha eest turgutatakse eelkõige Tallinna ja selle ümbruse ning veel kolme linna tulubaasi. Et riik koondab oma asutusi nendesse kohtadesse, laekuvad sinna ka ametnike maksud. Sinna, kus on töökohad, koonduvad inimesed ja seal kasvab rikkus. Eriti ilmekalt paistab see välja Tallinna elanikkonna kasvust. Midagi pole teha, pealinn muutub aina jõukamaks ning suudab pakkuda oma elanikele teenuseid üha kvaliteetsemalt ja odavamalt. Kohati lausa tasuta.

SEDA ENAM paneb mind imestama, et Viljandimaalt riigikokku kandideerivate inimeste lubaduste seast ei leia üldjuhul mõtteid, mis takistaksid eelkirjeldatud rahvastiku rännet. Pole ühtegi selgelt välja öeldud meedet, mis hoiaks ära ääremaastumist. Keegi ei tegele läbimõeldult sellega, et anda inimestele põhjust maale ja väikelinnadesse paikseks jääda, rääkimata elanikkonna kasvatamisest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles