Spordimees saab seinale mälestus­tahvli

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

30. jaanuaril saaks võrkpalliringkondades legendaarne mees, Viljandist pärit Andres Karu 60-aastaseks. Nüüd on tema sõbrad ja võistkonnakaaslased koos abilistega võtnud nõuks paigaldada Viljandi spordihoonesse tema auks mälestustahvel.

Andres Karu sündis 1955. aastal Viljandis ning alustas treeninguid siinses spordikoolis Aita Petersi ja Tõnu Sõle juhendamisel. Hiljem siirdus ta Tallinna spordiinternaatkooli, kus jätkas treenimist Ülo Palgi ja Raimond Pundi juhendamisel.

1972. aastal võitis Andres Karu Nõukogude Liidu koolinoorte spartakiaadil hõbemedali. Kolm aastat hiljem tuli ta Nõukogude Liidu koondisega Euroopa juunioride meistriks, kusjuures ta tunnistati finaalturniiri parimaks mängijaks. Aastatel 1975–1978 kuulus Karu Eesti koondisse ja 1975. aastal sai ta Nõukogude Liidu rahvaste spartakiaadil selle koosseisus kaheksanda koha.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles