Tagasihoidlik elupäästja on 30 aastat samas majas töötanud

Ketlin Beljaev
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kui paljud saavad öelda, et on 30 aastat sama maja uksest tööle käinud ja teevad seda seniajani hea meelega? Eda Mõim on üks neist. Kui saaks lisaks tulesurmadele ka uppumised kontrolli alla, oleks ta rahul.
Kui paljud saavad öelda, et on 30 aastat sama maja uksest tööle käinud ja teevad seda seniajani hea meelega? Eda Mõim on üks neist. Kui saaks lisaks tulesurmadele ka uppumised kontrolli alla, oleks ta rahul. Foto: Marko Saarm / Sakala

Vahel võib ajalehte sattuda pilt kangelaslikust päästjast, kes kannab leegitsevast majast välja inimese või lemmiklooma. Viljandi päästeteenistuses täitus 30 tööaastat Eda Mõimil, kellest küll sellist pilti pole, aga kes on kaudselt ehk rohkemgi elusid päästnud kui pikaaegne pritsimees.

Eda Mõim pole 30 aastat tuletõrjemajas töötades kordagi torust garaaži laskunud. Tööle asudes ei teadnud ta sellest alast suurt rohkem, kui et oli kaugelt tuletõrjeautot näinud. Ometi on tulesurmade ennetamine tema südameasjaks olnud juba 1984. aastast – ajast, mil arveldati veel rubladega ning tulekahju korral tuli valida kettaga telefonil 01.

Nende aastatega on küll palju vett voolikutest välja voolanud ja ajad muutunud, aga Eda Mõim töötab ikka samas majas, mis püsib vähemalt väliselt ka edaspidi muutumatuna, sest see võeti mullu muinsuskaitse alla. 23-aastaselt Viljandi kutselise tuletõrje malevas profülaktika instruktorina tööle asudes võttis Mõim seda kui ajutist töökohta – pigem nagu vaheetappi, et tulevikumõtteid selgemaks mõelda. Eelmise aasta lõpul tähistas ta 30 aasta täitumist ühes ja samas majas, ühe ja sama eesmärgi nimel. Kuidas see nii läinud on, ta päris täpselt välja mõelda ei suutnudki.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles