Talutoitu passib müüa kuradiakendega pihiku asemel ka linases särgis

Sigrid Koorep
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Üks müüja kandis toiduvõrgustiku OTT aastapäeval Sakala keskuses linast kostüümi, mis sobiks hästi ka hansapäevade aegsele taluturule.
Üks müüja kandis toiduvõrgustiku OTT aastapäeval Sakala keskuses linast kostüümi, mis sobiks hästi ka hansapäevade aegsele taluturule. Foto: Marko Saarm / Sakala

Viljandi muuseumis töötava Lea Malingu sõnul sobivad mahetoiduturule suurepäraselt keskaegsed rõivad ja kui keegi arvabki, et villane on suvel palav, siis ka linane on leti taga väga hea valik.

Seda arusaama juurutas Maling poolteist nädalat tagasi Viljandi toiduvõrgustiku Otse Tootjalt Tarbijale (OTT) aastapäeval Sakala keskuses, kus nii mõnelegi kauplejale sätiti selga uhked hansarõivad.

Õigemini ei saanudki kõiki neid kleite ja pihikuid, pükse ja pluuse nimetada rõivasteks. XV sajandi lõpu hõngu kandvas pihikseelikus Maling leidis, et rõivaks võib kutsuda asja, mis on käsitsi õmmeldud, aga see, mis on masinaga tehtud, on kostüüm. «Hea näide kostüümist on see sinise ja valgega,» lausus ta ning viipas Bonifatiuse gildi asutajaliikmele Monika Pillile.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles