Omavalitsuste liit kutsub kaasamõtlejaid arutelule

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljandimaa omavalitsuste liidu tegevjuht kutsus teisipäeval kokku ümarlaua.
Viljandimaa omavalitsuste liidu tegevjuht kutsus teisipäeval kokku ümarlaua. Foto: Viljandimaa Omavalitsuste Liit

Viljandimaa omavalitsuste liidu tegevjuht kutsus kokku ümarlaua piirkonna konkurentsivõime investeeringute taotluste pingerea koostamise tingimuste kavandamiseks.

Kohtumisele olid kutsutud Viljandi maavalitsuse, omavalitsuste liidu, maakonna arenduskeskuse ja ettevõtluse esindajad.

Osalejad kinnitasid soovi vaadata maakonda terviklikult ning leida investeeringuteks parimad lahendused, mis aitavad luua suuremat lisandväärtust andvaid töökohti ning on olulised kogu piirkonnale.

Viljandimaa omavalitsuste liidu tegevjuhi Lembit Kruuse sõnul on maakonnale 11-miljonilise investeeringu puhul oluline, et nii taotlejad kui ka maakonna inimesed mõistaksid ühishuvide seadmist kõrgemaks mis tahes muudest huvidest.

«Püüame otsustamiseni jäänud aega kasutada tulemuslikult ning kaasata oma maakonna protsessist huvituvaid inimesi. Soovime ju, et tehtavad investeeringud looksid eeldused töökohtade tekkeks ning sissetulekute kasvuks võimalikult suurele elanikkonnale,» kõneles Kruuse.

Varem maavanema ametit pidanud Viljandimaa omavalitsuste liidu tegevjuhi sõnul on viimane aeg hakata mõtlema endast kui tugevast ja kokkuhoidvast kogukonnast, kes koos parimaid otsuseid teeb.

Avalikkuse kaasamiseks otsustati kutsuda 23. jaanuaril kell 13 Viljandisse Vabaduse plats 6 maja teise korruse saali kõiki maakonna ettevõtjad, kodanikeühendused ning teised kaasamõtlejad esitatud projektide esitlemisele.

Ümarlauas lepiti kokku, millise metoodikaga omavalitsused projekte hindavad, ning väljastpoolt ekspertrühma kaasamine. Maakonna arenduskeskuse ülesandeks jäi moodustada sõltumatutest ekspertidest töörühm.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles