Sakala «Muusa» läks Myrakale

Hans Väre
, Sakala peatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Et Üllar Priks sel korral toimetuse talvepeol osaleda ei saanud, võttis ta «Muusa» kuju vastu esmaspäeva hommikul.
Et Üllar Priks sel korral toimetuse talvepeol osaleda ei saanud, võttis ta «Muusa» kuju vastu esmaspäeva hommikul. Foto: Marko Saarm

Laupäeval peetud Ühinenud Ajalehtede talvepeol selgus mulluse Sakala aasta töötaja preemia laureaat. Sedapuhku rõõmustavad tiitel ja sellega kaasas käiv skulptuur «Muusa» reporter Üllar Priksi, keda sõprade seas Myrakaks kutsutakse.

Myrakale tõi preemia suurepärane sõnaseadmisoskus, mida enamasti leiab kõvade kaanete vahelt. Samuti on ta silma paistnud eriliste ideede ja julgusega end tavatutes olukordades proovile panna. Näiteks naistepäeva puhul lasi karuse rokimehe kuvandiga Üllar loo tarbeks ilusalongi juuksuril, küünetehnikul ja meigikunstnikul end kauniks naiseks muuta – vähemalt mingil määral.

«Myraka põnevast kirjutamislaadist kõneldakse särasilmi kõikjal,» kirjutas üks kolleeg Üllar Priksi kohta. «Temast on vaimustuses nii isad, pojad, vanaemad kui ka noored ja kenad näitsikud.» Ka toimetuse rahvas ise. Palju õnne, Myrakas!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles