Maian Kärmas: tekst peab laulus saama sõnaõiguse

Margus Haav
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maian Kärmas, Andre Maaker ja Ain Agan lõimivad sõnu ja muusikat järgmisel teisipäeval Viljandi kohvikus Fellin selle aasta esimeses džässiklubis.
Maian Kärmas, Andre Maaker ja Ain Agan lõimivad sõnu ja muusikat järgmisel teisipäeval Viljandi kohvikus Fellin selle aasta esimeses džässiklubis. Foto: Taavi Leppiman (SeeSee Stuudio)

Maian Kärmasel valmis läinud aastal koos Ain Agana ja Andre Maakeriga album «Sõnalõimijad», millel on muusikalise vormi saanud nii vanema kui uuema põlvkonna tekstimeistrite, näiteks Indrek Hirve, Doris Kareva, Eda Ahi ja Kristjan Üksküla luule. Plaat on salvestatud Viljandimaal Tuhalaanes.

Maian Kärmas, oma eelmise albumi salvestasite samuti Viljandis. Mis teid siia tõmbab?

Minu juured on Viljandis. Vanavanemad on üks ühelt, teine teiselt poolt Tänassilma. Nad kolisid Viljandisse ja mu isa on siin kasvanud. Sellest linnast on ka minu lapsepõlve helgemad ja soojemad mälestused. Vanavanemaid enam ei ole ja seda maja, kus ma lapsepõlves suure armastusega käisin, meil ka enam ei ole, kuid linn on mulle väga tähtsaks jäänud. Olen ammu unistanud Viljandisse kolimisest, aga elu pragmaatilisuse tõttu ei ole see võimalik. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles