Festivali kujundus sümboliseerib vabadust

Margus Haav
, kultuuriajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Janno Preesalu võidukavanndid.
Janno Preesalu võidukavanndid. Foto: Eesti Pärimusmuusika keskus

23. Viljandi pärimusmuusika festivali tunnuskujunduse konkursi võitis Janno Preesalu kujundusbüroost Bassein. Võidutöö koosneb vabadust sümboliseerivate visuaalide kogumist, milles iga pilt räägib oma miniloo.

Kodulehel ja Facebookis välja kuulutatud konkursile laekus tänavu 29 tööd 21 kujundajalt. Võidutöö lõpliku valiku tegemisel olid Eesti pärimusmuusika keskuse töötajatest komisjoni liikmed üsna ühel meelel. 
Kujunduskonkursi lähteülesandeks oli võimalikult tabavalt visualiseerida järgmise festivali teema "Vabadus". Selle teemaga on korraldajad oma ülesandeks võtnud pillikäsitluse ja loominguvabaduse pärimusmuusikas ja seda olukorras, kus see väljend on saanud ka laiemas mõistes jälle tähenduslikuks ja tähtsaks.
"Lapseliku joonega joonistatud pildid on ülilihtsad ja kergesti jälgitavad," selgitas Janno Preesalu. Ta pakkus ka oma nägemuse, kuidas võidutöö kujundus festivali kontekstis oma elu elama võiks hakata: "Vaba käega joonistatud pilt pakub võimalusi festivalikülaliste kaasamiseks käsitööliste tegevuste kaudu."
Võidutöö autor Janno Preesalu on lõpetanud Tartu kõrgema kunstikooli graafilise disaini erialal. Disainibüroos Bassein töötav Preesalu peab ennast sama palju illustraatoriks kui graafiliseks disaineriks, ühendades meelsasti mõlemad kujundusviisid üheks tervikuks nagu ka selle töö puhul.
23. Viljandi pärimusmuusika festival kestab 23.–26. juulini. Festivali passid on müügil 1. detsembrist ja piletimüügipealiku Anu Rannu sõnul kulgeb müük heas graafikus. "Esimesed 900 odavamat passi on juba otsas, praegu on müügil passid hinnaga 68 eurot," rääkis Rannu. "Samas on saadaval veel eriti hea hinnaga noortepassid ja EMT Toteltplussi klientidele mõeldud sooduspassid."
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles