Ports koostöövõimetuse suppi

Rannar Raba
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rannar Raba
Rannar Raba Foto: Marko Saarm / Sakala

SEDA VÕIS juba ette oletada, et konkurentsivõime tugevdamise meetmest Viljandimaa valdade ja linnade vahel jagatav 11 miljonit eurot ajab siinsete omavalitsusjuhtide suhted kuumaks. Ometi tuli üllatusena, et koostöövõimetusest kokkukeedetud supp lausa üle poti ääre keeb.

Mõne viimase päeva vältel on olnud valla- ja linnajuhtide seas kõnealuse summa pärast rohkem hammaste krigistamist kui mitme varasema aasta peale kokku. Vähe sellest, et asutuste, näiteks Viljandi linnavalitsuse ja maakonna arenduskeskuse vahel liiguvad vaat et solvava sisuga e-kirjad, üksteisele öeldakse halvasti juba ka näost näkku. Asi on ametlik, aga asjaajamine isiklik.

Sel nädalal sai üksteise alavääristamine hoo sisse ka Sakala arvamusküljel (loe Hellar Mutle kirjutist teisipäevases ja Ando Kivibergi vastulauset kolmapäevases lehes). Viljandimaalaste informeerituse seisukohalt on see iseenesest tänuväärne, kui võimukandjad omal initsiatiivil avalikku vaidlust peavad. Nii on kõigile algusest peale klaar, mida keegi taotleb ja kellele vastandub. Läbipaistev otsustusprotsess on meie kõigi huvides.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles