Ühistu maksuvõlglase ees täiesti jõuetu ei ole

Kristiina Baum
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pangale suure summa võlgneva omaniku kolmetoaline korter Männimäel on oksjonil. Esimene katse müüa eluruum 25 000 euro eest luhtus. Teisele katsele läheb kohtutäitur 21 500 euro suuruse alghinnaga.
Pangale suure summa võlgneva omaniku kolmetoaline korter Männimäel on oksjonil. Esimene katse müüa eluruum 25 000 euro eest luhtus. Teisele katsele läheb kohtutäitur 21 500 euro suuruse alghinnaga. Foto: oksjonikeskus.ee

​Mis saab siis, kui üks korteriühistu liige otsustab ühisarved maksmata jätta, kolib välismaale ja hülgab võlgades korteri? Täpselt nii juhtus ühes Viljandi Riia maantee paneelmajas.

Riia maantee 32a lugu algas sellest, et kinnisvarabuumi ajal ostsid mees ja naine pangalaenuga korteri. Peagi hakkas paaril ühistu ees võlg tekkima. Esialgu katsus ühistu heaga, suhtus tasumata jäänud kommunaalmaksetesse mõistvalt ja koostas võla tagasimakse graafiku. Kui aga küsimus sel moel lahendust ei leidnud, võttis ühistu raha kättesaamiseks kasutusele karmimad meetmed. Korter on võõrandamisel ja omanike võlg ühistu ees ligi 5000 eurot.

Ka pank tahab oma osa tagasi saada. Korteri hüpoteegi väärtus on 70 000 eurot, esialgne müügihind vaid 25 000 eurot. Kohtutäituri esimene katse korter oksjonil müüa luhtus ja uueks müügihinnaks määrati 21 500 eurot. Seega pole kindel, et pangalaenu tagasimaksmisest midagi alles jääb, et ühistule tekkinud võlg kustutada.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles