Kondase keskuses näeb Iisraelis elava kunstniku töid

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Repro

Kolmapäevast on Kondase keskuses avatud Lena Revenko näitus «Vaata, ma vaatan».

Lena Revenko on Valgevenes sündinud kunstnik ja graafiline disainer, kes 14. eluaastast elab Iisraelis. Ta on lõpetanud visuaalkommunikatsiooni ja illustratsiooni alal Bezaleli kunsti- ja disainiakadeemia Jeruusalemmas. Revenko tehnika on isikupärane: kasutades kirbuturgudelt leitud vanu pabereid, raamatulehti, käsikirju ja fotosid, segades eri värve ja tehnikaid, loob ta eriliselt vaimustavaid ja originaalseid miniatuure.

Tema tööde inspiratsiooniallikad on maailma eri paigust kogutud lasteraamatud, vana-pärsia miniatuurid  ja hiina maalikunst. Värvilise ja lapseliku, kuid mitte sugugi süütu stiili varjus esitavad tema piltide tegelased vaatajale küünilise küsimuse: kes siin tegelikult koletis on? Lapselik näoilme muutub ärevaks, kui laps end teadvustab või jälgimise objektiks muutub. Muinasjutu varjus õiendab Revenko arveid täiskasvanute maailmaga. Ta kontrollib, millega peame täiskasvanuks saamise protsessi käigus hüvasti jätma, ja tagastab meile maailma, mis on juba taltsutatud ja kusagil sügaval peidus.

Revenko töid on eksponeeritud Tōkyō, Kyōto, Shangai, Miami, Los Angelese ja teiste kaugete paikade galeriides. Eestisse jõudis näitus tänu Tallinnas asuvale Eesti lastekirjanduse keskusele.

Näitus jääb Kondase keskuses avatuks 28. veebruarini. Viljandis pikk tänav 8 asuv keskus on avatud kolmapäevast laupäevani kella 10–17.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles