Infoturbeekspert: kurjategijad ei maga

Karl-Eduard Salumäe
, arvamustoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Sakala

Jõulupühade paiku Eestis epideemiliselt levima hakanud meiliaadresside kaaperdamine ja nendelt petukirjade saatmine tundub ilmutavat raugemise märke. «Kurjategijad aga ei maga ning ilmselt näeme mõne aja pärast postkastides uut ja huvitavat «loomingut»,» hoiatab riigi infosüsteemi ameti (RIA) infoturbeekspert Triin Nigul. «Umbusk tuleb siin vaid kasuks.»

Vastuseks küsimusele, miks paljude inimeste Gmaili kontod just praegu järjepanu petiste kätte on langenud, pakkus Nigul välja kaks varianti.

«On täiesti võimalik, et viimaste nädalate petukirjade laines kasutatavad Google’kontode paroolid on kogutud pikema aja jooksul, kuid alles nüüd neid realiseeritakse. Teise teoreetilise põhjusena võib esile tuua agressiivseid pahavara levitamise ja niinimetatud õngitsuskampaaniaid viimase paari kuu jooksul,» rääkis ekspert.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles