Teabepäeval õpetatakse taime­kahjuritest ja -haigustest hoiduma

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tiiu Annuk
Tiiu Annuk Foto: Erakogu

Pühapäeval kell 10.30 algab Võhma aiandusseltsi Kanarbik korraldatav teabepäev, kus agronoom-nõustaja Tiiu Annuk aktsiaseltsist Scandagra Eesti räägib koduaedades levivatest taimehaigustest ja -kahjuritest ning jagab juhiseid, kuidas neist hoiduda.

«Hobiaednikke huvitab enamasti kõik enda kasvatatavatesse kultuuridesse puutuv, näiteks see, missugune toode millegi vastu aitab ja kuidas ühte või teist vahendit kasutada. Muu hulgas kõnelen teabepäeval ka sellest,» rääkis Annuk. «Koduaias ei taheta taimekaitset teha kemikaalidega, et mitte kahjustada ennast ja keskkonda. Sageli on väga efektiivsed just rahvaretseptide järgi valmistatud vahendid, neid tuleb vaid osata õigesti kasutada.»  

Annuki sõnutsi mõjuvad kahjurputukate, näiteks lehetäi ja kapsaliblika vastu väga paljud taimed, nagu raudrohi, vereurmarohi, tubakas ja peiulill. Samuti saab mõningaid taimepreparaate kasutada kultuurtaimede haiguste tõrjeks, näiteks küüslauku tomatite ja kurkide tõusmepõletiku ennetamiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles